Skrivet av: C | 3 april 2009, 23:12

På tal om lagar…

Idag blev Iowa den tredje amerikanska delstaten som tillåter samkönade äktenskap! En viktig dag för USA, och tänk att Iowa blev före både New York och Kalifornien. Två stater som jag tycker borde ha legaliserat detta för länge sedan. Men okej, Kalifornien hade det lagligt ett tag, sedan kom Prop 8 och staten återgick till att vara diskriminerande. Nu har folk i alla fall en tredje stat dom kan vällja att gifta sig i. Det här handlar väl förmodligen inte mest om att just få gifta sig, utan alla rättigheter som kommer med det och som homosexuella par inte får annars.

Läste igår om att Sverige nu har röstat ja för samkönade äktenskap också, och att ordet ‘äktenskap’ ska tas bort eller nåt sånt. Ärligt talat så blev lite förvirrad när jag läste det, för jag trodde faktiskt att det redan var lagtligt och så i Sverige, men jag antar att det inte riktigt var precis lika för alla ändå, och att det nu är det? Jag hoppas då det, för det är ju bara sjukt löjligt att fortsätta argumentera emot någonting så viktig som varje människas lika värde, att varje människa ska ha samma rättigheter.

Ett mycket viktigt och stort steg har nu tagits i USA, och om tre stater tillåter att alla får gifta sig och får samma rättigheter så måste fler följa i samma fotspår. Det får bara inte hända samma sak som hände i Kalifornien, det är som att ta ett stor kliv framåt och två ännu större bakåt. Jag förstår bara inte vad det egentligen finns att disskutera, varför inte bara rösta Ja och sluta tjafsa.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: