Skrivet av: C | 14 februari 2009, 11:08

Det eviga bråket

Från ingenstans började det för en tid sedan att pratas om att Liza Marklunds bok Gömda var mest påhitt och inte alls en ”sann historia”, det hela började med att en journalist, Monica Antonsson, publicerade en bok som enligt henne bevisade att Liza och huvudpersonen Mia ljög om hur hemskt hon hade haft det. Det har varit så många turer med det här, från det att Monica började anklaga Liza till att medierna först höll tyst om saken, till att nu Mia träder fram och Aftonbladet lägger ut alla hennes dokument som bevis för att det hon sagt är sant. Ingen vet vad som är sant, men sant är väl att hon kände sig rädd. Och om hon kände sig rädd och inte säker i Sverige så var det väl klart att hon skulle gömma sig någon annanstans. En bok måste alltid överdriva lite, dramatisera en händelse, och det måste väl alla också veta.

Jag tror på det som står i stora drag, jag tror att det var någon med svarta ögon som hon kände sig hotad av, jag tror på Mia, och sen om hon inte kan bevisa exakt allting spelar det inte så stor roll. Varför finns den här diskussionen egentligen? Jag vet inte varför det ens började, varför det kändes viktigt. Om det är Mias story som berättas så är det från hennes perspektiv, hur hon såg saker, hur kan då någon säga att hon ljuger om vad hon kände? Att hon nu har trätt fram tycker jag är ganska konstigt eftersom hon i så många böcker hittills har varit hemlig. Varför kände hon att hon var tvungen att försvara sig och bevisa att allt var sant? Men om hon kan sätta Monica på sin plats med lögnerna så är jag glad att hon trädde fram.

Annonser

Responses

  1. Eller så var det för att hjälpa Liza Marklund som hon trädde fram.

  2. Ja, förmodligen därför, men ändå konstigt eftersom hon varit så rädd att hon gömt sig i alla dessa år, och sen att ett fråga om sanningshalten i Gömda boken får henne att stiga fram. Men, men, nu finns det ju bevis så jag antar att folk får sluta anklaga dom för att ljuga.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: