Skrivet av: C | 7 februari 2009, 22:03

Succé för Mede, Alcazar ägde, jobbigt röstningssystem och en dålig Uggla

alcazar

Ja, det finns mycket att säga om Melodifestivalens första deltävling i år, mycket att klaga på och lika mycket att vara glad för. Låt mig börja med att klaga. Årets nya röstningssystem suger, det är för krångligt och har för många moment innan man kommer fram till vem som går vidare. Det är för mycket för att vara en liten deltävling, och då ska det vara så här varje vecka. Och sen går några till Andra Chansen, och någon går till Internationella Juryns andra chans, va? Varför ha så många moment? Nu blev det ju också så att dom två bästa fick stå mot varandra, Alcazar och Scotts, och Alcazar vann den kampen (vilket var bra, men ändå). Många chocker, som att Marie Serneholt inte kom vidare och att Shirley hamnade sist. Å ena sidan hade Marie en okej låt som hade förtjänat att gå vidare, å andra sidan hatar jag Marie så jag är glad att hon inte gick vidare. Och vad hände med Shirley då? Hon gör alltid så säkra låtar att någongång måste det bli tråkigt, nu sa Sverige stopp – tack för det. Och det absolut värsta av allt var Caroline af Ugglas framträdande och låt, fattar inte hur det gick till när hon tog sig vidare både till Andra Chansen och blev utsedd av Internationella Juryn till en plats hos dom. Hon var riktigt dålig, tänk vad pinsamt att skicka iväg henne till Moskva.

Saker som var super bra med programmet – Petra Mede och Alcazars fantastiska framträdande och låt. Mede var sjukt rolig, och jag älskar hennes elaka humor och att hon gick på artisterna lite mer än vad Luuk vågade göra. Då Luuk självklart var bra, så var han lite mer snäll och vågade inte ta skämten lika långt. Det kommer bli så himla roligt att få se henne varje lördag, jag vill se mer av henne redan nu! Lite många onödiga klädbytningar kanske, men det är upp till henne antar jag. Och Alcazar, vilken låt! Vilket framträdande, vilka coola kläder och vilken glädje dom förmedlade! Det här är en sån låt som ska vinna Melodifestivalen, så roligt att dom gick vidare och att alla i Sverige kände likdant. Emilia var också rätt okej, låten tror jag kommer växa ju mer man hör den men det jag främst gillade med hennes framträdande var att hon gick igenom rutan så himla bra – hon är väldigt söt och hon har en sådan fantastisk utstrålning, det var nog det som var det avgörande till att folk röstade på henne, inte i första hand låten.

Scotts och Alcazar skulle ha gått vidare, Marie och Emilia skulle ha gått till Andra Chansen.Vad tyckte du första deltävlingen?

Annonser

Responses

  1. Marie sög, Shirley, sög å tick låten sög. Carolin var den enda som hade känsla ikväll men låten var inte bra. bra att Alcazar kom til Globen och Emilia åxå. =)

  2. Emilia var bäst! Vilken låt! Hon kan vinna hela tävlingen.
    Alcazar var väl skapliga, lät som de brukar, Scotts likaså. Carolines låt var ganska läcker, hon påminner om Janis Joplin, men det är ingen låt att skicka vidare. Petra Mede skötte sig bra, lite forcerad kanske,men det är väl stundens allvar.
    Nu är det sovdags,kram o godnatt


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: