Skrivet av: C | 30 januari 2009, 15:02

Spöke på sjukhus

Jag älskar att läsa ”verkliga” berättelser om spöken och andra övernaturliga fenomen, som den här storyn som jag just såg i The Sun. Den handlar om ett sjukhus i Derby, England, vars personal har klagat över att dom har sett ett spöke, en man klädd i en en svart mantel, vandra omkring i korridorerna. Extra roligt att läsa blev det när jag såg att ledningen för sjukhuset tog detta på allvar, alltså att personalen blivit skrämd, och har nu hyrt in en excorsist för att försöka ta bort spöket. Man tror att spöket kan vara från en soldat som blev dödad på platsen där sjukhuset byggdes på 1920 talet. Sant eller inte, det är i alla fall lite cool eller hur?

För ett tag sedan läste jag i Aftonbladet om en massa ställen i världen som är kända spökställen, såsom hotellrum och andra liknande platser. Tänk var roligt det skulle vara att fara till ett sånt ställe och sova en natt, inte för att jag tror att någonting kommer hända, men bara för att se om det gör det, eller om det är någon som har som jobb att skrämma upp folk som bor där eftersom att det har blivit ett känt turistställe om man vill se ett spöke. Det kanske är lite långt att åka till dom här hotellen, men jag hittade ett som låg i Sverige. Visserligen inte ett  fint hotell utan ett gammalt ruttet hus – men ändå. Man kan säkert hitta andra ställen, men då är dom förmodligen inte så kända och kanske inte lika roliga att besöka, jag vet inte. Skulle vara intressant att prova sova på ett spökställe i alla fall.

Undrar om det kommer bli någon förändring på sjukhuset i Derby efter exorcismen är klar, kanske att personalen där inte först tänker ”spöke” när något konstigt händer utan söker efter en lite mer resonabel förklaring. Egentligen borde det väl inte vara så konstigt att det finns spöken på ett sjukhus, med tanke på hur många som dör där.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: