Skrivet av: C | 26 januari 2009, 20:09

Vill du se en gripande film? Se ‘Prayers for Bobby’

pb-621x275-main

Hon driver sin son till att ta självmord. Basererad på en sann historia om en ultra religös familj vars mamma inte kan acceptera att hennes son är gay, berättas den här otroligt gripande och berörande historien om Bobby, som bara 20 år gammal hoppade ner för en bro och tog livet av sig. Allt han ville var att bli älskad och accepterad av sin familj, främst sin mamma eftersom det var hon som aldrig ville förstå. Det var hon som sa att hon hellre inte hade någon son alls än att ha en son som var gay. Bobby var världens underbaraste unga kille, men på grund av att han inte ville ändra sin ”livsstil” så var han inte välkommen hemma längre.

Det slutar inte som man tror, om man inte känner igen historien sedan tidigare kommer man nog bli förvånad hur berättelsen slutar. Jag tänker inte avslöja allting men det blir i alla fall lite gladare mot slutet, även om det verkligen känns som att det var för sent. För sent för mamman att ändra sig, för sent för henne att börja acceptera. Han var ju redan död. Jag älskar stunden då hon bryter ihop för att hon äntligen förstår att det var hon som drev Bobby till självmord, och då hon äntligen förstår att hon har haft fel ”God didn’t heal Bobby, because there was nothing wrong with him”.

showimageOm du vill gråta i en och en halv timme, om du vill se en film som verkligen berör och som har ett viktigt budskap så måste du se den här filmen som i helgen visades på TV kanalen Lifetime i USA. Det är alltså en TV film, så förvänta dig inga mästerverk när det kommer till kvalitet på filmen, själva skådespelet är fantastiskt bra, och storyn är otrolig på alla sätt, men det är en TV film ändå. Leta på piratebay.org eller liknande sidor och du hittar lätt filmen. Storyn utspelar sig på 70 och 80 talet, och jag bara hoppas att inte någon behöver gå igenom något sånt här idag, att folk vet bättre, att folk har lättare att acceptera. Vissa människor ska inte bli föräldrar, jag tyckte samma sak om den här mamman men sen jobbade hon så hårt för att försöka förstå, hon joinade Pflag och hon ändrade helt synen på det hon alltid trott som sanningen. Jag vill hata henne för att det var hennes fel, men jag vet inte. Lite för sent att bättra sig kanske? Ändå är det beundransvärt att se någon så totalt ge upp sin gamla tro och se saker från en annan sida.

Det handlar väldigt mycket om kristendomen, och vad som verkligen sägs i Bibeln. Jag tycker väldigt mycket om den där prästen hon träffar i slutet som verkligen har svar på alla frågor hon verkar ha. Han säger mest hela tiden att bibeln var skriven för länge, länge sedan, och att orden dom använder där bara återspeglar hur samhället såg ut då. Det finns ett citat som jag har älskat sedan jag hörde det för första gången, det är så fruktansvärt bra skrivet och så otroligt fint, och det kommer inte från filmen direkt men däremot från en lika viktig serie, Queer As Folk, och det skulle lika gärna kunna passa in i den här filmen:

”I think God appreciates it even more because He created you in His image. At leats that’s what I was always taught. And since God is love and God doesn’t make mistakes, then you must be exactly the way he wants you to be, the way he intended you to be. And that goes for every person, every planet, every mountain, every grain of sand, every song, every tear, and every faggot. We’re all His, Emmett. He loves us all.”

Jag älskar det.

//C

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: